Rýchle falošné bryndzové halušky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keď máte málo času, veľký hlad a veľkú nechuť pol dňa po varení origoš haluškách umývať hrnce, tak toto je ten pravý recept!!! Upozorňujem, že je veľmi sýty.........na 4 porcie: 3 väčšie zemiaky, 500 g cestovín (špirálky, príp. väčšie fliačky či široké rezance), 250 g bryndze, 200 g údenej slaniny (nie oravská ani anglická), 200 g kyslej smotany (ak nemáte smotanu, postačí aj trocha plnotuč. mlieka, ale smotana je smotana :-)))) )

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Očistené zemiaky pokrájame na kocky o hrane cca 1cm a dáme do väčšieho množstva studenej osolenej vody. Keď voda začne vrieť, pridáme cestoviny a varíme. Zemiaky sú hotové spolu s cestovinou.
2. Slaninu pokrájame na kocky , vyškvaríme.
3. Cestoviny so zemiakmi precedíme, nepremývame vodou. Cestoviny nasiaknu chuťou zemiakov a v tom je tá finta.
4. Bryndzu zmiešame so smotanou a pridáme k zemiakovým cestovinám. Premiešame a pridáme oškvarky aj s masťou. Cestovina celkom nahradí halušky.
5. Ak niečo zostane od obeda, tak falošné halušky na teflonovej panvici opečieme dochrumkava. Najlepšie sú asi v hrúbke cestoviny a takáto placka je naozaj pochúťkou.

Tento recept nie je môj, len som ho kdesi na nete objavila, vyskúšala a patrí k mojim obľúbeným.

Skúste, určite neoľutujete!
Dobrú chuť!