BULHARSKÝ ŠALÁT MASOVÝ - origoš
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
300g bravčové plece, 160g sterilizovanej kápie, 100g paradajkového pretlaku, 200g cibule, 260g lečo, 1/2dcl červeného vína, soľ, trošku kryšt.cukru, korenie 70g olej, 10g cesnak, 2cl ocot, 1 poliev.lyžica worčestrovej omáčky
kto má rdá pikantné tak ešte feferónky podľa chute
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento šalát je podľa receptúry ako sa robí vo výrobniach do obchodov.
Mäso osolíme, upečieme a necháme vychladnúť. Na rezance pokrájanú cibuľu udusíme do sklovita /nie viac/ na oleji, pridáme paradaj.pretlak, korenie, soľ, cukor a červené víno. Kto chce pikantné môže dať feferénky podľa chute. Dusiť za občaného miešania cca 20min. Nechať vychladnúť.
Potom pridáme prelisovaný cesnak, soľ, kápiu, lečo a studené upečené mäso pokrájané na malé kocky aj so šťavou s pečenia.
Všetko premiešať a nechať v chlade uležať aspoň 2hod.