Bezlepková trasená torta
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:
4 vajíčka, 100 g práškového cukru, 150 g bezlep.múky na múčniky Kroner, 2 pol.lyžice horúcej vody, vanilkový cukor, prášok do pečiva Dr. Oetker.
džem - na potretie upečeného koláča
Krém :
2 konzervy mandarínkového kompótu, 2 šľahačkové smotany 33%, 2 pudingy Dr. Oetker bez varenia Ole
POSTUP PŘÍPRAVY
Do misy dáme 4 žĺtky a práškový cukor dobre zamiešame prídáme múku, vanil.cukor, prášok do pečiva a vodu a riadme zamiešamie a prídame dobre vyšľahaný sneh. Dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečieme cca 25min. Na ešte teplý koláč rozotrieme džem a necháme vychladnúť. Do uzatvárateľnej nádoby si dáme šľahačku, puding a mandarinkový kompót a nádobu dobre zavreme a trasieme pokiaľ nie je zmes hustá. Potom potrieme hotový koláč a dáme do chladničky. Ja dávam na vrch ešte želatínu, poprípade len posypem grankom.