Zapekané bravčové rezne-naše obľúbené.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové stehno,vajíčka,horčica,hovädzí bujón,strúhanka,polievk.korenie(magi),soľ,mleté č.korenie,cibuľa,diétna saláma,slanina

POSTUP PŘÍPRAVY

je v obrázkovom postupe

Mäso si narežeme na plátky
Na doske si ho osolíme,okoreníme a naklepeme
Každý plátok mäsa natrieme horčicou z oboch strán a obalíme v strúhanke
Zo strúhanky mäso putuje do rozšľahaných vajíčok,ja som dala 5 lebo som mala aj viac kúskov mäsa
Takže mäso je namazané horčicou,obalené v strúhanke a vajíčku a teraz poopekať každé na panvici na oleji alebo masti-čo máte
A tu je už mäsko poopekané a naukladané vedľa seba na plechu a poliate výpekom v ktorom sa mäso pieklo na panvici
Na každý plátok mäsa položíme diétnu salámu,keď je kúsok väčší aj dva.ja som tentokrát miešala lebo som mala ešte holandskú so syrom a doložila som aj liptovskou-vlastnoručne nakrájanou,preto sú také pekné kúsky
A znova na každý plátok koliesko cibule ale tak primerane kúsku mäsa
A zase na každý plátok kúsok slaninky
Kocku hovädzieho bujónu zalejem vriacou vodou tak od oka aby sa rozpustil a polejem ním mäso
A ešte pokvapkám polievkovým korením
A tu už je mäsko nachystané do rúry,zakryté alobalom.Pečie sa celú dobu zakryté asi 1 hod.pri 180-200°C.
Ja robím ako prílohu vždy opekané zemiaky.Veľmi sa k tomu hodia,ale samozrejme každý podľa ľubovôle.Prajem Dobrú chuť.