Jablkový koláč s kokosovým snehom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g polohrubej múky, 200g práškového cukru, 200g tuku, 5 žĺtkov, 1/2 prášku do pečiva, 200ml mlieka, kôra z 1 citróna PLNKA: 1 kg strúhaných jabĺk, 5 PL kryštálového cukru (ak sú jablká sladšie, odporúčam menej cukru, stačia aj 2 lyžice), 1 banánový puding, 100g hrozienok, 3PL rumu SNEH: 5 bielkov, 1PLcitrónovej šťavy, 150g kryštálového cukru, 5PL kokosovej múčky

POSTUP PŘÍPRAVY

recept z novej knihy recepty zo života..je super

žĺtky, tuk a práškový cukor vymiešame dokrémova.Postupne primiešame múku spráškom do pečiva a mlieko..Nakoniec do cesta primiešame citrónovú kôru.Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 20-30 minút pri 180stupňoch.
Nahrubo nastrúhané jablká dáme do kastróla, podlejeme 150ml vody, pridáme cukor a dusíme. Keď jablká zmäknú, primiešame k nim banánový puding rozmiešaný v 100ml vody a necháme 1 až 2 minúty prevrieť.Odtavíme a vmiešame hrozienka namočené v rume.
plnku navrstvíme na predpečený korpus.
Z bielkov, citrónovej šťavy a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zľahka vmiešame kokos.
Sneh rozotrieme na plnku a dáme piecť na 15 -20 minút
hotovo