Lasagne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lasagne, slahackova smotana, hriby, niva, tvrdy syr,syr v crievku, maslo, kuracie masko, grilovacie korenie, sol,

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravime si potrebne ingradiencie

tak toto vsetko budeme potrebovat ... a este hrnceky, varesku, jensku misu (alebo mensi plech), ruru a mozno nejake drobnosti :-))
Kuracie masko si pokrajame na ozaj male kusocky a orestujeme ho na oleji. (mozeme pridat aj cibulku kto chce). Pokial pusti masko malo stavicky podlejeme ho vodou alebo vyvarom. ... a dusime
Ked je masko skoro hotove pridame grilovacie korenie, hriby a premiesame. Pripravene syrceky - taveny syr v crievku a syr niva pridame k masku a nechame pekne rozpustit. Ked su syry rozpustene pridame smotanu premiesame a cele nechame za staleho miesania poriadne prehriat .
Opatrne miesame kym nam nevznikne krasne vonajuca zmes.
Medzitym, ako sa masko dusilo som si uvarila lasagne podla navodu. Pouzila som cca. 9 lasagni, ale to zavisi od velkosti lasagni. Prvu vrstvu uvarenych lasagni (3ks) som naukladala do masielkom vymastenej jenskej misky. Na prvu vrstvu lasagni som dala platky tvrdeho syra.
Na prvu vrstvu lasagni so syrom som navrstvila 1/2 maskovej hmoty. Na nu som dala druhu vrstvu lasagni a na nu syr a zasa vrstva maskovej hmoty a zasa lasagne.
Jensku misku dame do rury piect pri teplote 180 C na takych 30 minut. Po 30 minutach ked to uz vsade krasne vonia na vrch dame nastruhany syr a uz iba zapecieme, kym sa syr nerozpusti.
Takto to vypada ked je dielo hotove. Uz iba vybrat a nechat chvilocku vychladnut. DOBRU CHUT