Dvojfarebná smotanovozelatinova torta alebo zakusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Upeceny korpus na torticku z 3 vajec, ovocie, lekvar, 2 slahackove motany, 3 stuzovace, 2 vanilkove cukre, 2 zelatiny Galaretka(Lidl) - 2 príchute, 8dcl vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Moja dcerka ma kiahne, preto sa mi uz vcera nepodarilo prist k PC. No ale pokracujeme: Na upeceny korpus rozotrieme lekvar, na ktory poukladame ovocie podla toho ake mame doma a zalejeme to zmesou, ktoru si pripravime nasledovne: Prevarime si v dvoch hrncoch po 4dcl vody, odstavime.... do toho zamiesame 2 zelatiny - do kazdeho hrnca inu prichut, kym sa nerozpustia a dame vychladit. Vyslahame si 2 slahacky samostatne kazdu s 1,5 stuzovacom a 1 vanilkovym cukrom a pockame, kym sa nam nevychladi zelatina, nemusime sa bat, ze nam rychlo sadne zelatina. Ked je vychladena zelatina(kusok z jednej, ktoru chceme mat na povrchu si odlozime), vmiesame kazdu do slahacky a vylejeme na tortu nasledovne: ja som si najprv spravila jahodovu zelatinu, ktoru som vyliala na tortu, tu som dala na 20 minut do chladnicky, potom som si spravila egresovu zelatinu a pomaly cez lyzicku som ju liala na jahodovu zelatinu, aj teraz torta putovala na 15-20 minut do chladnicky a nakoniec lyzickou pridame na povrch torty zvysnu zelatinu a dame naspat do chladnicky. Najlepsie je tortu robit pred vecerom a nechat ju potom do rana v chladnicke poriadne stuhnut. Na druhy den tortu dozdobime slahackou a papame. Pre netrpezlivych ako aj ja a moje dieta, je mozne tortu dokoncit po 1,5hodine v chladnice po poslednej vrstve.
ZELATINA GALARETKA JE DOSTAT V 3 PRICHUTIACH: EGRESOVA, JAHODOVA A CITRONOVA.

Takto vyzeral pred rozkrajanim