Ako na tortu?



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujete jedno trené cesto na spodok torty, jedno tenké piškótové cesto a ľubovoľný krém....

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortu som nasla v jednej knihe...original tam je brusnicovo-šľahačkový krém.... kakaová piškóta...a trené cesto.....

krehké cesto: 200g múky, 80g cukru, 1 vanilka, 1 vajce, 100g tuku.... vymiešať a vložiť do formy...pečieme na 200 stupnov ... 15-20 minut....
Piškota: 4 vajcia, 120g cukru, 90g múky, 30g maizeny, 2 polievkové lyžice kakaa.... všetko postupne vymiešať na penu a vyliať do plechu vyloženého papierom... Pečieme na 220st. asi 10 minút....
Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku...odstránime papier a z užšej strany zvinieme....necháme vychladnúť....
cesto rozvineme a narežeme ho na 5cm široké pásy. Prvý natrieme plnkoua natuho zrolujeme. Uložíme ho na krehké cesto potreté plnkou.....
Ostatné pásy cesta natierame plnkou a okrúcame nimi tortu.... Na konci obrežeme krehké cesto ....a tortu dozdobíme....
Ja som robila nepravý marcipán a citrónovú polevu....
Danko mi ju potom zahádzal cukríkami....tak ako sa mu páčilo :)
táto je z knihy. Plnku si urobte nejakú obľúbenú maslovú...táto bola želatínová.... je s ňou piplačka....