Parížsky čokoládový zákusok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Krém: 30 dkg čokolády na varenie 3 dcl šľahačkovej smotany 24 dkg kryštálového cukru 3 dkg masla Biskvit: 10 vajec 10 lyžíc kryštálového cukru 10 lyžíc polohrubej múky prášok do pečiva kakao olej /cca. 4-5 lyžíc/

POSTUP PŘÍPRAVY

Krém:
Uvedené suroviny varíme /nie úplne variť - len nechať všetko rozpustiť/ kým sa cukor nerozpustí, odložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme. Natrieme na vychladnutý biskvit a polejeme čokoládou. Krájame na trojuholníky.
Biskvit:
z bielkov vyšľaháme sneh
žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu /môžeme pridať 2-3 lyžice teplej vody, pôjde to lepšie šľahať/, pridáme polohrubú múky zmiešanú s práškom do pečiva, olej, kakao a sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 °C, cca 10 - 15 minút - treba pozrieť.
Hmmmm je veeeeľmi dobrý, treba vyskúšať a ochutnať.....dobrú chuť