Parížsky čokoládový zákusok
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Krém:
30 dkg čokolády na varenie
3 dcl šľahačkovej smotany
24 dkg kryštálového cukru
3 dkg masla
Biskvit:
10 vajec
10 lyžíc kryštálového cukru
10 lyžíc polohrubej múky
prášok do pečiva
kakao
olej /cca. 4-5 lyžíc/
POSTUP PŘÍPRAVY
Krém:
Uvedené suroviny varíme /nie úplne variť - len nechať všetko rozpustiť/ kým sa cukor nerozpustí, odložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme. Natrieme na vychladnutý biskvit a polejeme čokoládou. Krájame na trojuholníky.
Biskvit:
z bielkov vyšľaháme sneh
žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu /môžeme pridať 2-3 lyžice teplej vody, pôjde to lepšie šľahať/, pridáme polohrubú múky zmiešanú s práškom do pečiva, olej, kakao a sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 180 °C, cca 10 - 15 minút - treba pozrieť.
Hmmmm je veeeeľmi dobrý, treba vyskúšať a ochutnať.....dobrú chuť