Cícerová pomazánka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

½ balíčka cíceru * 2 ks bobkové listy * väčšia cibuľa * 3-4 strúčiky cesnaku * ½ pohára odtučnenej majonézy * olivový olej * soľ * petržlenová vňať * šťava z jedného citróna * 2 PL horčice * rozotierateľné maslo

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň dopredu namočte cícer na 12 hodín do slanej vody, na druhý deň vodu zlejte a uvarte s 2 ks bobkovými listami. Sceďte a nechajte vychladnúť. Všetky vyššie uvedené suroviny zmixujte v mixéri – začnite od tekutých prísad a pridávajte po hrstiach cícer. Trocha cíceru si nechajte aj na ozdobu. V mixéri vymiešajte na hladkú nátierku. Chuťovo by mala byť nátierka kyslá, nebojte sa pridať šťavu z celého citróna, aj dve lyžičky horčice. Výborne chutí s červenou cibuľou, ale samozrejme aj s ostatnou čerstvou zeleninou.

1. Laurinkina cícerková príšerka z dažďového pralesa ostala samozrejme nezraňajkovaná.... vlastne pravdupovediac, zraňajkovaná ostala iba rohovka z jedného očka. Opäť sa naše dieťa neskutočne naváľalo na raňajky.