*♥*Mexické kuracie prsia na špenáte*♥*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 ks kuracích pŕs, mexické korenie, soľ, chilli paprika, troška červenej papriky, bujón kocka slepačia, worchester, cesnak, 1 PL hladkej múky, 4 - 5 PL oleja, vňať z jarnej cibuľky špenát - 30 dg čerstvých špenátových listov, smotana na varenie, soľ, mčk, cesnak, troška múky, maslo; (teraz z núdze) mrazený špenát - 1 bal. mrazeného špenátu, 5 PL oleja, 4 PL hladkej múky, 3/4 l mlieka, 1 vajco, soľ, mčk, cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia prekrojíme naplocho a mierne vyklepeme. Osolíme a posypeme z obidvoch strán mexickým korením. V panvici rozpálime olej a prsia opečieme z obidvoch strán cca 2 - 3 minúty. Vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 1 PL hladkej múky, chvíľu restujeme, pridáme asi pol čL červenej papriky, zase krátko orestujeme a zalejeme hrnčekom vody. Pridáme bujónovú kocku a prevaríme. Dochutíme worchestrom, chilli, pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú čerstvú vňať. Mäso vložíme do šťavy a zakryjeme.

Umytý a odkvapkaný špenát pokrájame a hodíme na panvicu s rozohriatym maslom a cesnakom. Chvíľu miešame, poprášime hladkou múkou, orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme trocha smotany. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Ak je treba, ešte trocha podlejeme smotanou. Na záver ešte dochutíme prelisovaným cesnakom a už nevaríme.

Tentokrát som nemala čerstvý špenát. Na trhu vôbec nemali a manžel priniesol mrazený. Takže som urobila bežný prívarok.

Kuracie prsia prekrojíme naplocho a mierne vyklepeme.
Osolíme a posypeme z obidvoch strán mexickým korením.
V panvici rozpálime olej a prsia opečieme z obidvoch strán cca 2 - 3 minúty.
Vyberieme na tanier a do výpeku dáme asi 1 PL hladkej múky, chvíľu restujeme, pridáme asi pol čL červenej papriky, zase krátko orestujeme a zalejeme hrnčekom vody. Pridáme bujónovú kocku a prevaríme. Dochutíme worchestrom, chilli, pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú čerstvú vňať .
Mäso vložíme do šťavy a zakryjeme.
Urobíme zápražku z masla a hladkej múky. Restujeme do okrovej farby.
Zalejeme ju mliekom a vložíme mrazený špenát. Zmes miešame, kým sa špenát rozpustil, osolíme a okoreníme.
Pridáme jedno vajco. Necháme chvíľu povariť a pridáme prelisovaný cesnak.
Kuracie prsia, špenát, zemiačky = skvelá kombinácia :-)