Dusena mrkva na paprike



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrkva podla poctu stravnikov * cibula * olej * mlete cier.korenie * mleta paprika * solamyl alebo hladka muka na zahustenie * sol * cesnak (nemusi byt) * petrzlenova vnat (nemusi byt)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som robila kedysi daaaavno daaavno, je zo Zivota a chuti to dokonca aj moje sestre,ktora je ako sa hovori skor "masovy" typ - cau Zuzi ;o)

Mrkvu si nakrajame na asi 0,5 cm kolieska (pol - stvrt kolieska, podla hrubky mrkvy)
Na oleji si spenime cibulu, chvilu poprazime a pridame kolieska mrkvy.
Mrkvu chvilu prazime na oleji (ani Dr.B by sa nehneval, nakolko vsetci dobre vieme,ze mrkva pusta vitaminy v kontakte s tukom ;o) Potom pridame cervenu papriku a cierne korenie. Chvilocku osmahneme (pozor na papriku,aby nezhorela-nezhorkla)
Zalejeme vodou a osolime. Tu mozeme pridat aj cesnak (v povodnom recepte myslim nebol,ale podla mna sa mrkva a cesnak pekne kamaratia) Prikryte dusime, kym mrkva nie je (podla chuti) makka alebo polomakka.
Nakoniec zahustime solamylom alebo hladkou mukou. Chvilu povarime, podla potreby este dochutime a finito :o)
Ako prilohu sme mali zemiaky, ale moze byt aj ina, len neviem aka,kedze som s nicim inym zatial neskusala ;o)
Men-friendly variant,alebo aspon trosku maska - do podusenej mrkvy som primiesala parky,aby drahemu nebolo smutno,ze tak casto varim bez masa ;o)