Plnené vajíčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 30 g masla, soľ, 1 L horčice (sardelovej pasty ), 2-3 L oleja, alebo kyslej smotany, citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

Natvrdo uvarené vajcia olúpeme, po šírke rozpolíme, vyberieme žĺtky a konce bielkov trochu skrojíme. Čerstvé maslo vymiešame, pridáme žĺtky, soľ, horčicu, olej alebo smotanu (môže byť oboje), niekoľko kvapiek citrónovej šťavy a všetko spolu vymiešame. Plnku vložíme do vrecka s ozdobnou rúrkou a plníme prázdne polovičky vajec. Na vrch vajíčka môžeme dať kúsok paradajky, kaviáru, sardelové očko, konzervované olivy alebo sardinky. Plnené vajíčka podávame obložené čerstvou zeleninou ako predjedlo alebo ich použijeme na ozdobenie studenej misy. Podávame ich so zeleninovým šalátom s majonézou alebo s vlašským šalátom.