PRIBINAČIK DOMÁCI



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 balíček mletej želatíny 100 ml mlieka 1 šľahačková smotana (250ml) 3 kyslé pochúťkové smotany(250ml) 3 vanilínové cukry 2 lyžice práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať( asi 10 min).
Potom ju pomaly zahrievame vo vodnom kúpeli (max. 60 C) až do úplného rozpustenia a odstavíme.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
Kyslé smotany vymiešame s vanilínovým cukrom, pridáme šľahačku a práškový cukor.
Do želatíny pridáme asi 1/3 smotanového krému a zľahka premiešame.
Želatínu vmiešame do zvyšku smotanového krému a nalejeme do pripravenych pohárov alebo misiek. Necháme 2-3 hodiny tuhnúť.

Tento recept mam z časopisu,len už neviem akeho,ale je super.Možete si ho obmienať podľa vlastnej chuti,pridaním rôzneho ovocia alebo granka.80g pribinačika vychadza na cca 0,33€ (10sk).

Po odstatí v chladničke sa v nom spravia jemne hrudky,ja som to potom rozmixovala a ešte raz dala stuhnuť,ale može byť aj s hrudkami,kto ako ma rad.