Jablkové knedličky s jogurtom a jahodovou polevou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk * 280 - 300 g hrubej múky * štipka soli * hladká múka na obalenie knedličiek * na posýpku: čo len chcete - mletý mak * škoricový cukor * jogurt * čokoládová alebo jahodová poleva * roztopené maslo * atď atď.

POSTUP PŘÍPRAVY

Obdoba slivkových knedličiek - povedala by som, že aj lepšia. Tieto knedličky jednoducho potešia! :-)

1. Postup je jednoduchý. Na cesto potrebujeme hrubú múku a jabĺčka.
2. Jablká nahrubo nastrúhajte, šťavu nevytláčajte,
3. odvážte 280 - 300 g hrubej múky
4. ....... a pridajte k nastrúhaným jablkám. Rukou zmiešajte dohromady a pridajte štipku soli.
5. Cesto nechajte v chladničke oddychovať 2 hodinky.
6. Potom z cesta robte gulôčky veľkosti slivkových knedličiek a obaľujte v hladkej múke - z tejto dávky mi vyšlo 31 kúskov.
7. Jablkové knedličky hádžte do vriacej vody a na miernom ohni varte, pokým vyplávajú na povrch. Na jednej vyskúšajte, či sú uvarené aj zvnútra a sitkom povyťahujte aj ostatné :-)
8. Podávajte ako klasické knedličky, buď poliate maslom, posypané škoricou, mletým makom, cukrom, jogurtom alebo rôznymi ovocnými polevami. Verím tomu, že Vám budú veľmi chutiť. Dobrú chuť aj deťúrencom!