Jablkové knedličky s jogurtom a jahodovou polevou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk * 280 - 300 g hrubej múky * štipka soli * hladká múka na obalenie knedličiek * na posýpku: čo len chcete - mletý mak * škoricový cukor * jogurt * čokoládová alebo jahodová poleva * roztopené maslo * atď atď.
POSTUP PŘÍPRAVY
Obdoba slivkových knedličiek - povedala by som, že aj lepšia. Tieto knedličky jednoducho potešia! :-)
|
1. Postup je jednoduchý. Na cesto potrebujeme hrubú múku a jabĺčka. |
|
2. Jablká nahrubo nastrúhajte, šťavu nevytláčajte, |
|
3. odvážte 280 - 300 g hrubej múky |
|
4. ....... a pridajte k nastrúhaným jablkám. Rukou zmiešajte dohromady a pridajte štipku soli. |
|
5. Cesto nechajte v chladničke oddychovať 2 hodinky. |
|
6. Potom z cesta robte gulôčky veľkosti slivkových knedličiek a obaľujte v hladkej múke - z tejto dávky mi vyšlo 31 kúskov. |
|
7. Jablkové knedličky hádžte do vriacej vody a na miernom ohni varte, pokým vyplávajú na povrch. Na jednej vyskúšajte, či sú uvarené aj zvnútra a sitkom povyťahujte aj ostatné :-) |
|
8. Podávajte ako klasické knedličky, buď poliate maslom, posypané škoricou, mletým makom, cukrom, jogurtom alebo rôznymi ovocnými polevami. Verím tomu, že Vám budú veľmi chutiť. Dobrú chuť aj deťúrencom! |