Marhulovy zakusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 350 g margarinu * 250 g prask.cukru * 6 vajec * 400 g polohrubej muky * 1 kypriaci prasok * stipka sody bikarbony * 2 PL kakaa * 2 x 7dl pohar marhuloveho kompotu * rum KREM: 0,5 l nalevu z kompotu (pripadne doplnit vodou) * 1 zlaty klas * 250 g Palmarinu * 100 g prask.cukru *** cokoladova poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Stary recept zo Zivota - poslala Terezia Peterkova ;o) priznavame autorske prava a prikladame velke dakujeme :o)

Margarin, zltky a cukor vyslahame do penista. Pridame muku, prasok do peciva a sodu. Do hmoty zapracujeme tuhy sneh z bielkov. Polovicu cesta rozotrieme na pomasteny a mukou vysypany plech (25x40 cm - bude celkom vysoky, mamka robi uz upravenu verziu podla svojho plechu). Do druhej polovice cesta vmiesame kakao a 3 PL nalevu z kompotu (odporucam este neriedenu stavu). Cesto navrstvime na biele a na vrch poukladame marhule. Upecieme v predhriatej rure.
Krem: Odoberieme si asi 1,5 dl nalevu a rozmiesame v nom Zlaty klas. Zvysok nalevu dame varit, do vriaceho vlejeme rozmiesany Zl. klas, uvarime husty puding. (My zvykneme cukor do kremu pridavat do stavy a varit s kremom, ale nemusi sa tak) Maslo si vymiesame s cukrom a po castiach zaslahame vychladnuty puding. Vychladnuty kolac pokvapkame rumom a natrieme kremom, polejeme cokoladovou polevou (a komu sa nechce,ako mamke teraz, staci cokoladu aj postruhat ;o)