Syrové fašírky-Rýchovka !!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

30 dkg eidamu,3 rožky,3 vajcia,soľ,strúhanka,olej na vyprážanie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Namočíme 3 rožky do misky s vodou a necháme nasiaknuť, do väčšej misky postrúhame tvrdý syr (eidam ),do postrúhaného syra pridáme vyžmýkané rožky,3 celé vajcia,osolíme a spracujeme rukou ako klasické fašírky,potom obalíme v strúhanke a dáma vyprážať do rozpáleného oleja.Hotovo.
Možno tento alebo podobný recept tu už je,alebo ho poznáte..

potrebujeme: 30 dkg eidamu,3 vajcia,3 rožky,soľ,strúhanku a olej na vyprážanie
namočíme rožky do misky s vodou a necháme nasiaknuť
postrúhame syr-do väčšej misky,aby sa nám lepšie pracovalo..
do misky so syrom pridáme,vyžmýkané rožky a 3 celé vajcia,soľ ( solíme trochu,iba aby sa nepovedalo..)
spracujeme,najlepšie rukou
vznikne nám také blatko..
sformujeme,fašírky a obalíme v strúhanke, fašírky nemusia byť veľké pri vyprážaní nám trochu narastú,hmota s ktorou pracujeme je veľmi mäkká,ale taká má byť..
vyprážame na vyššej teplote,ako keď vyprážate syr,ja na sklokeramickej platni, tieto fašírky robím na č.7 a platňa ma čísla do 9.
hotové dáme na papierovú utierku..
jednu môžeme ochutnať,dobré sú aj studené, keď ich budete robiť z iného množstva syru,vždy treba zachovať množsto,napr: 10 dkg syra,1 rožok,1 vace, 20 dkg syra,2 vajcia 2 rožky...
hotovo, mne z tejto dávky vyšlo 15 kusov - klasická veľkosť fašírky.