Nepečená jablková torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 kg jabĺk * 2 jahodové pudingy + 100 ml vody * 2-3 vanilkové cukry * 2-3 PL kryštálového cukru * trocha citrónovej šťavy * piškóty * voda na podliatie jabĺk * šľahačka na ozdobu * VERCAJCH: buď tortová forma s odnímateľným okrajom alebo nádoba, ktorú vysteliete fóliou a vyklopíte tortu na podnos

POSTUP PŘÍPRAVY

Torta je veľmi jednoduchá, plná strúhaných jabĺk, výborne chutí super vychladená so šľahačkou. Ideálna v lete, keď sa smažíte alebo grilujete vo vlastnej šťave a máte chuť na niečo dobré, šťavnaté, studené, sladké a osviežujúce.

1. Jablká postrúhajte na hrubom strúhadle, dajte do hrnca
2. ... podlejte troškou vody,
3. pridajte kryštálový cukor,
4. aj vanilkový cukor,
5. trocha citrónovej šťavy a nechajte dusiť. Takých 15 minút úplne stačí.
6. Zatiaľ vysteľte formu jemnou fóliou, do ktorej poputujú piškóty na striedačku s jablkovou kašou. Ak nemáte vhodnú formu na vyklopenie, tak použite tortovú formu s odnímateľným okrajom.
7. V miske dobre rozmiešajte 100 ml vody s dvoma jahodovými pudingami.
8. Pudingy vylejte do jabĺk a varte od bodu varu asi 5 minút. Masa by mala zosklovieť a dobre zhustnúť.
9. Na dno formy dajte jablkovú zmes,
10. dole bruškami poukladajte vrstvu piškót,
11. ... a postup opakujte, dokedy neminiete všetok jablkový puding a piškóty.
12. ... stále dookola..... Posledná vrstva by mali ostať piškóty.
13. Tortičku nechajte riadne vychladnúť, potom ju strčte najlepšie na celú noc do chladničky, na druhý deň vyklopte na tanier a ozdobte šľahačkou.
14. Brú chuť!