Mrkvová bábovka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350 g jemne nastrúhanej mrkvy * 350 g polohrubej múky * 180 g práškového cukru * 3 dcl šľahačkovej smotany alebo mlieka * 4 PL oleja * 1 vanilkový cukor * 1 prášok do pečiva * 2 vajíčka *

POSTUP PŘÍPRAVY

Na „veškeré“ koláče s mrkvou sme si už tak zvykli a tak sme si ich obľúbili, že iba striehnem v časopisoch, aby som nejaký nový vykutrala. A stalo sa, opäť som jeden našla. Bábovka je vynikajúca a šťavnatá. Mňam. Dokonca aj môj marodik Laurinka zjedla dva veľké kúsky!

1. Mrkvu nastrúhajte na drobnom strúhadle, pridajte
2. práškový cukor,
3. múku,
4. vanilkový cukor,
5. vajíčka,
6. olej,
7. šľahačkovú smotanu (ak nemáte, alebo zázrakom zmizla, tak pridajte namiesto smotany polotučné alebo plnotučné mlieko)
8. a nakoniec prášok do pečiva. Poriadne zamiešajte a cesto je hotové.
9. Vylejte do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, prikryte alobalom a pri teplote 180 stupňov pečte hodinku.
10. Bábovku nechajte vychladnúť, vyklopte a posypte práškovým cukrom. Je vynikajúca, šťavnatá a zdravá.