Slaná torta - pre švagra



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1. 1 celý krájaný biely toustový chleba 2. polovicu tmavého toustového chleba (neviem či bol viaczrnný či slnečnicový) veľké nožnice - nimi som chleba strihala ked som ho vrstvila-dávala do tortovej formy 3. 1 a pol kelímka rodinnej cesnakovej pomazánky 4. 2 kelímky nejakej smotanovej pomazánky 5. 1 šunková pena - Maťko alebo Kubko - neviem ktorý z nich 6. vajíčková pomazánka - recept je v mojich receptoch 7. cca 30 dkg eidamu nakrájaného na plátky + 35dkg eidamu 45% v celku alebo tiež nakrájaný na plátky (záleží aký bude povrch torty) 8. cca 30 dkg šunky- alebo šunkovej salámy 9. cca 30 dkg "suchšej" salámy - typu nitran malokarpatská alebo palivec- jemne páli-ktorý som dala ja 10. rajčiny- šery 11. pór - aby sa rajčiny nezošuchli z eidamu 12. mrkva alebo paprika 13. nejaké vykrajovátka (pr. hviezdičky, kvetiny, srdiečka,..)

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
ak budete dávať aj vajíčkovú pomazánku- prichystajte si ju deň pred - ak nie dajte inú
do tortovej formy dáme na spodok biely chleba, naň cesnakovú pomazánku - cca pol cm, na to plátky šunky, potom plátky eidamu - ten potrieme smotanovou pomazánkou. na to dáme hnedý toustový chlieb, naň dáme vajíčkovú pomazánku, na ňu zasa vrstvu inej salámy, na túto zasa plátky eidamu, tie potrieme smotanovou pomazánkou a zasa dáme biely toustový chleba. Ten potrieme šunkovou penou ktorú sme zmiešali s 1 kelímkom smotanovej pomazánky. Na toto zasa dáme plátky šunky - potrieme smotanovou pomazánkou.
otvoríme korpus torty a potrieme aj boky smotanovou pomazánkou
teraz tortu bud obložíme tými plátkami eidamu, alebo eidam v kuse dáme do 2 igelitových sáčikov a dáme variť do vody - keď je úplne zmäknutý vytiehneme ho z vriacej vody pomocou varechy a vylejeme zo sáčikov na vopred pripravený igelit- alebo rozsrihnutý velký sáčik, na vyliaty eidam dáme 2 igelit a rozválame eidam valčekom. Odstránime vrchný sáčik a pomocou drevenej dosky-ktorú dáme pod sáčik s rozválaným eidamom dáme tento na tortu, odstránime igelit a orežeme prevyšujúci rozvalkaný eidam.
potom už len ozdobíme povrch torty - či už salámovými ružami alebo vykrojenými ozdobami so šunky, salámu, eidamu (aby na boku držali- potrela som ich trochou smotan.pomazánky)a zeleniny.
Dobrú chuť

1 z boku
po rozkrojení
a skoro zjedená
a ešte 1