Pudingovo-tvarohové hniezda s ovocím



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 450 g hladkej múky, 1 droždie, 70 g pr. cukru, 2 čaj. lyžičky citrónovej arómy, 1 vanilkový alebo vanilínový cukor, 60 g margarínu alebo masla, 1 vajce, 2 dl mlieka*******KRÉM: 4 dl mlieka, 1 vanilkový pud. prášok, 1 van. cukor, 100 g cukru, 250 g jemného tvarohu******200-300 g bobuľovitého ovocia, za hrsť mandlí alebo orechov, trocha prášk. cukru**** veeeľmi ostrý nôž

POSTUP PŘÍPRAVY

Mali to byť slimáci, ale prototyp som nazvala hniezdom, lebo sa naň viac podobal.... Ale chutil výborne, hlavne ešte vlažný......

Z prísad na cesto pripravíme v pekárničke kysnuté cesto. Hneď ako sme stroj zapli, si uvaríme hustejší puding, do ktorého ešte za tepla vmiešame tvaroh. Odstavíme a necháme prikrytý vychladnúť. Keď je cesto hotové, premiesime ho a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm.
Natrieme naň pudingovú zmes izbovej teploty a posypeme ovocím. Opatrne zvinieme ako roládu a ostrým nožom krájame na asi 1,5 cm hrubé kolieska.
Kladieme na papierom vystlaný plech, posypeme mandľami alebo orechami. Nedarilo sa mi preniesť ich pekne na plech, ale pomohla som si ako sa dalo....Necháme podkysnúť asi 20-25 minút.
Pečieme na 180 stupňoch 20-25 minút. Posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!