Sladká plnka napríklad do medových plátov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 dl mlieka, 100g cukru, 2 polievkové lyžice polohrubej múky (môže byť aj hrubá), 1 žĺtko, polovica vanilínového cukru, 100g masla

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, cukru a múky uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše vmiešame žĺtko, vanilínový cukor. Pridáme maslo a vymiešame. Pre ľahšie vmiešanie masla maslo nastrúhame na struháku na jablká.
Touto sladkou plnkou môžeme naplniť medové pláty ( na fotografii sú plnené medové pláty z tesca, jedna vrstva je naplnená ríbezľovým džemom a poliate sú kupovanou čokoládovou polevou bledou a tmavou). Plnku môžeme použiť aj na tortu.

plnka v medových plátoch, naplnené medové pláty je dobré nechať aspoň 1 deň odležať v chladničke
plnka v torte