Šťavnatý makový zákusok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ahojte dievčatá, všimla som si že si niektorá pýtala recept na "mokrý makový zákusok"Ja zvyknem robiť tento, snáď je to niečo podobné a snáď to tu ešte nie je.Bude to bohužial bez foto. CESTO: 250g masla, 200g prášk. cukru, 4 vajcia, 1 lyžica kakaa, 250g hrubej múky, 1 zarovnaná lyžica sódy bikarbóny, 5dl mlieka, 250g mletého maku SIRUP: 250g kryšt. cukru, 2dl vody, šťava z 2 citrónov, 0,5dl rumu (alebo príchuť) KRÉM: 50g cukru, 1dl vody, 1,5dl mlieka, 1/2 zlatého klasu, 1 žĺtok , 125g masla, 70g prášk. cukru, 0,5 dl rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Maslo, žĺtky a cukor vymiešame do penista. Pridáme kakao, mak, múku zmiešanú so sódou bikarbónou a mlieko. nakoniec vmiešame sneh zo 4 bielkov.
SIRUP: Z kryšt. cukru a vody uvaríme sirup. Po vychladnutí ho zmiešame s citrónovou šťavou a rumom. Týmto sirupom oblejeme povrch upečeného a vychladnutého koláča.
KRÉM: Z cukru pripravíme v suchej rajničke karamel.Prevaríme ho s vodou, potom do neho vmiešame mlieko v ktorom sme rozšlahali žĺtok a puding. Maslo vymiešame s cukrom a rumom. Nakoniec premiešame s pudingovou kašou.
Polejeme čokoládovou polevou