Kuracina s plnkou alebo jednoduchá roláda bez viazania



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie prsia a na plnku: rožky, vajcia, mlieko, slaninka, majoránka, soľ, vegeta, kuracia pečienka ak jesto, plnka môže byť iná, viac v obr.postupe

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchý, nenáročný...

prsíčka posolíme, naklepeme, poprípade ešte narežeme, nech sú tenšie a vystelieme nimi vymastenú formu na chlebík alebo na srnčí chrbát...ja som použila dokopy 6 kusov
slaninku pokrájame na kocky a vytopíme do chrumkava
rohlíky nakrájame na kocky a pokropíme mliekom nech nie sú suché ale ani moc mokré, ja som dala 4 rožky
na rohlíky vylejeme opraženú slaninku, pridáme soľ, vegetu, majoránku, 2 vajíčka a môžte dať aj roztopené maslo...poriadne premiešame a plnku máme hotovú...kto má rád môže pridať aj na drobno posekanú kuraciu pečienku, tým sa plnka len vylepší
naplníme budúcu roládku
a prikryjeme plátkami mäska
prikryjeme alobalom
a upečieme...v polovici pečenia dáme alobal dolu, nech sa mäsko zvrchu opečie
upečené
výhoda je, že sa dá pripraviť deň dopredu a potom sa výborne krája a ďalšia výhoda je, že sa môže plniť aj inými plnkami podľa vášho želania, napr. plátky šunky, slaninky a naplniť praženicou z vajec a pre pestrejší efekt pár kúskov zeleninky....
takto sa dá urobiť aj z mála veľa...dobrú chuť!