Torta - banány v čokoláde :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

-Na piškótový korpus (jednoduchá, rýchla príprava, chuťovo skvelý a vhodný aj do ráfikov!): - 5 vajec - 150 g práškového cukru - 100 g polohrubej múky - 3 lyžice vlažnej vody - 3 lyžice oleja - 1/2 balíčka prášku do pečiva - Na čokoládový krém: - 4 vajcia - 250 g kryštálového cukru - 1 vanilkový cukor - 50 g čokolády (môžte dať aj viac) - 3 lyžice kakaa - 250 g masla - + banány nakrájané na kolieska

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, postupne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme vo vymastenej tortovej forme, pečieme na 150 C asi 35-40 min., treba sledovať.
Krém: Vajcia, kryštálový cukor, vanilkový cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia (nebojte sa ak to potrvá dlhšie, len šľahajte a šľahajte :) , pridáme zmäknutú čokoládu a odstavíme. Krém necháme za občasného premiešania vychladnúť, potom ho postupne pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame.

Vychladnutý (a najlepšie aspoň deň odstatý) korpus prekrojíme, potrieme krémom, poukladáme banány, prikryjeme druhým plátom, potrieme, dáme banány a nakoniec celú tortu potrieme zvyšným krémom :)

Tuto je tortička v celku, je to moja druhá poťahovaná, čiže nič moc, ale chuťovo bola naozaj vynikajúca, korpus aj krém odporúčam a len sa po nej zaprášilo :)
Prekrojený korpus :)
Potretý krémom + banány :)
Potiahnutý Marshmellow hmotou :) Na poťah sa s ňou pracuje fajn, ale na ozdobovanie by som použila asi inú hmotu.