Bôčiková roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg bravčového bôčika(bez kosti) , 30 dkg diétnej salámy, 5 vajec, 2 dcl mlieka, 2PL vegety, 2 PL oleja, konzervovaná červená kápia, mleté korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Bôčik pomelieme, pridáme mlieko, vegetu, korenie a soľ. Hmotu dobre spracujeme a na niekoľko hodín odložíme do chladničky( najlepšie od večera do rána). Na oleji pripravíme z vajec praženicu, ktorú osolíme. Mäsovú hmotu položíme na čistú vodou navlhčenú utierku a roztlačíme ju rukami na plát velký asi 30x30 cm. Na vrch poukladáme na tenko narezané kolieska salámy. Na salámu rozotrieme praženicu, na praženicu poukladáme na širšie pásy narezanú kápiu. Pomocou obrúska pomaly stočiť do závitku a preložiť na pripravený alobal. Celú roládu zabalíme do alobalu a pečieme na suchom plechu. Piecť v alobale 30 min, potom alobal prestrihnúť a dopiecť nech má vrch pekne pripečený. Vyzerá skvelo a chutí ešte lepšie. Výborná dekorácia na veľkonočnú obloženú misu.