syrovo bryndzová roláda

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2x250 g tvrdého syru,2x250g bryndze, maslo, soľ, mletá červená paprika, 2 banány, 1/2 na dĺžku rozkrojenej uhorky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvrdý syr dáme do dvoch sáčkov, uzavrieme a dáme variť do vriacej vody. Kým nám zmäkne syr, urobíme si plnku-zmiešame brundzu s maslom, soľou, červenou paprikou. Môžme dať aj spolu tú bryndzu, len na syr dáme len 1/2 a druhú 1/2 do druhej roláddy. Keď budeme mať syr mäkký (zabudla som sledovať čas, tak som skúšala, či je dosť mäkký na rozvaľkanie tak, že som vytiahla sáčok a keď mi trochu išlo zaboriť do syra prst, vybrala som ho) vybereme si len jeden, druhý ešte necháme vo vode, ale vypneme plameň. Rozvaľkáme, potrieme 1/2 plnky a položíme naň banán v celku a zrolujeme syr. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky. VYberieme druhý syr, rozvaľkáme, potrieme druhou polovicou plnky, uhorku rozkrojíme po dĺžke ešte na polovicu a poukladáme na syr, zrolujeme, dáme do alobalu a do chladničky. Môžme to papkať s tmavým rožkom alebo chlebíkom.
Dobrú chuť.