*Vyborne orieskove kolaciky*



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g lieskovych orieskov (mozete nahradit vlasskymi, mandlami, pekanovymi orechami, arasidami alebo mixom orieskov)*1,5 dcl krystaloveho cukru*1 lyzica solamylu*2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Dievcence, toto je jeden skvely recept na chutne kolaciky z lieskovych orieskov, vhodny aj pre bezlepkovu dietu! Dnes som ho skusala po prvykrat, robila som preto z polovicnej davky a vyslo mi 9 ks peknych kolacikov, chutovo pripominajucich horalky :). Mozem teda s cistym svedomim posunut dalej.
Dalej v obrazkovom postupe:

1. ako prve si do kuchynskeho robota dame lieskovce, cukor (ja som pouzila hnedy) a solamyl
2. rozmixujeme na asi takuto konzistenciu a pridame vajicka (v mojom pripade vajicko, robila som polovicnu davku, na skusku :))
3. takto vyzera hotove cesto, niekedy sa podari hustejsie a niekedy taketo redsie, podla toho, ci orechy vazim "od oka" alebo klasicky :) ked sa vam podari hustejsie cesto, spravte z neho hrudky, vobec sa netreba namahat a robit uhladne okruhle kolaciky. hrudky su navyse stavnatejsie a teda aj chutnejsie..pre inspiraciu pripajam foto: http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=541171
4. dvomi malymi lyzickami utlapkame cesto na plech vylozenym papierom na pecenie...ide to pomerne lahko, ziadny strach :)
5. ruru si vyhrejeme na 200 stupnov a kolaciky v nej pecieme 8 minut..v rure sa trosku rozleju a nadherne vam prevonaju domacnost..z polovicnej davky mi vyslo 9 kuskov, z celej davky by ich teda malo vyjst okolo 20 :)
6. nechame chvilku vychladnut..pomocou podberacky idu z papiera dole velmi pekne... vynikajuce su ku kave alebo k mliecku..ja som si 3 kusky ozdobila cokoladou, chutovo mi potom este viac pripominali moje oblubene Horalky :))
..tiez vhodne ako sladky darcek :)))