Makrela s cibulkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1makrela alebo viac, soľ, niekolko strúčikov cesnaku, mletá červená sladká parika, maslo, 2 cibule, 1 paprika alebo paradajka, drvená rasca, 1 lyžička worcesterskej omáčky, 1 citrón

POSTUP PŘÍPRAVY

vid obrazky

potrebne ingrediencie.
plech si vymastime troskou oleja.
makrely osolime, pkvapkame citronom, potrieme roztlacenym cesnakom a vlozime na vymasteny plech.Nechame aspon 10 minut odstat.
medzitym si na masielku spenime cibulku so zvysnym nakrajanym cesnakom.
ku cibulke pridame papriku ( pripadne paradajku) rascu, trochu soli, worcestrovu omacku, vsetko premiesame.
zmesou naplnieme makrely
Zvysnu zmes poukladame okolo rybiek, podlejem vodou, makrely okorenime este cervenou paprikou , zakryjeme alobalom a pecieme asi 20 - 30 minut.
Nakoniec este zapecieme odkryte.Mne trosku kraje prichytilo,lebo som sa okrem varenie venovala aj niecomu inemu :) ale aj tak to bolo vyborne. Samozrejem kto lubi sampiony moze ich do naplne pridat. My sme papali so salatikom,lebo vsetky ryby tak jeme,ale nech sa paci zemiacky .... dobru chut