Važecká pochúťka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cca ½ kg kuracej pečienky,½ kg kuracích pŕs, ½ kg bravčového stehna, grilovacie korenie, soľ, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku,mletá rasca, majoránka, mletá červená paprika, olej, kečup***Zemiakové placky: 4 väčšie zemiaky, 3 vajíčka, asi 12 mierne navŕšených lyžíc polohrubej múky, lyžička prášku do pečiva, mleté čierne korenie, 1 strúčik cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že je tu už niekoľko receptov na placky plnené mäsom, ale dúfam, že sa nebudete hnevať, že sem pridávam ďalší - na spôsob, ako túto pochúťku zvyknem pripravovať ja.

Cesnak nakrájame na tenšie plátky a spolu s nakrájanou cibuľou opražíme na oleji,
pridáme bravčové stehno nakrájané na rezance, 4 lyžičky grilovacieho korenia, lyžičku mletej rasce, trošku soli, orestujeme,
podlejeme asi 4 dl vody a udusíme do polomäkka.
Potom pridáme kuracie prsia, nakrájané na rezance, premiešame, ak treba, dolejeme ešte trošku vody a udusíme domäkka.
Pečienku si pripravujem zvlášť – na oleji opražím cibuľu, pridám pokrájanú pečienku, lyžičku mletej rasce, podlejem asi 1 dl vody a udusím do mäkka. Nesolím, až keď je pečienka hotová, vtedy pridám aj lyžičku mletej červenej papriky a už len chvíľku prehrejem.
Pridáme k udusenému mäsu spolu s lyžičkou majoránky, premiešať a nechať povariť, ale len krátko, asi minútku. Vodou podlievať podľa potreby.
Ešte väčšiu lyžicu kečupu, nechať prevrieť a odstaviť.
Zemiakové placky: 8-10 ks - nachystáme si 4 väčšie zemiaky, rozmixujeme,
pridáme vajíčka, soľ, štipku mletého čierneho korenia, 1 strúčik cesnaku /do týchto placiek nedávam veľa cesnaku, ani majoránku, ale môžete si ich dochutiť podľa toho, aké máte radi/, vymiešame,
asi 12 navŕšených lyžíc polohrubej múky, do ktorej sme zamiešali 1 lyžičku prášku do pečiva.
vznikne nám cestičko, ktoré nie je ani veľmi riedke, ani veľmi husté
Na panvicu dáme trošku oleja, 4 lyžice cesta, rozotriem a upečiem placky. K tomuto jedlu ich robievam hrubšie, nie sú tuhé, ale ak chcete tenšie a chrumkavejšie, tak si na panvicu dajte o lyžicu cesta menej.
Hotové placky ukladám na servítky
naukladám ich na seba a prikryjem.
Na polovicu placky dáme udusenú zmes mäska,
preložíme, polejeme šťavou,
posypeme strúhaným syrom, dochutíme dresingom – ja miešam majonézu a jogurt a nám k tomu nesmie chýbať zelenina - teraz sme mali šalát z hlávkovej kapusty a nastrúhanej mrkvy, kučeravý šalát a šalátové uhorky. Dobrú chuť.