Karamelovo-punčové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 10 vajec, 10 lyžíc kryšt. cukru, 10 lyžíc polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, džem
PUNČ: 200 ml tuhého čaju, 250 ml rumu, 150 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 1 vanilkový cukor
KRÉM: 150 g kryštálového cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g masla, 1 lyžica práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

obrázkový postup....

suroviny na cesto si rozdeliť na polovicu a upiecť dve piškóty. Ja pečiem výlučne na papieri na pečenie, mám istotu že mi piškóta pekne vylezie z plechu :)
jednu piškótu potrieme džemom, najlepšie nejakým pekným červeným a zlepíme s druhou piškótou...
z rumu, tuhého čaju, práškového a vanilkového cukru, a kakaa si uvaríme punč a necháme vychladnúť.
punčom polejeme vrch piškóty. Rovnomerne vylejeme všetok punč, piškóta toho veľa znesie a nič nevytečie :) je lepšie si dať dole z piškóty tú vrchnú "šupku" aby punč lepšie vsiakol, ja som to nedala dole tak som piškótu musela 20 minút prepichovať vidličkou aby som punču pomohla do piškóty...
cukor skaramelizujem, zalejem to smotanou a nechám všetko pekne rozpustiť. Vychladenú šľahačku dávam ešte aspoň na pol hodinku do chladničky aby sa lepšie šľahala....
Maslo vyšľahám s jednou lyžicou práškového cukru a postupne zašľahávam dobre vychladenú šľahačku... Krém natriem na celkom nasiaknutú piškótu...
zákusok už len zalejem čokoládou, nechám stuhnúť na nakrájam na rezy...
a takto potom vyzerá pekne nasiaknutý a pripravený na spapkanie :)