Pudingovy kolac



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

90 dkg hladkej muky, 3 PL oleja, stipka soli, 15 dkg prask. cukru, 2 kocky drozdia, 4 dcl mlieka, 3 vajicka. Plnka: 500 ml mlieka, 2 cokoladove pudingy, 3 PL kakaa, 20 dkg kryst. cukru, 1 palmarin.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z pr. cukru, mlieka a drozdia spravime kvasok, z 3 bielkov vyslahame sneh. zmiesame muku, sol, olej a kvasok, pridame sneh a vypracujeme hladke cesto. Nechame vykysnut.
Plnka - Zo surovin uvarime puding, do horuceho vmiesame palmarin a nechame vychladnut.

Vykysnute cesto rozdelime na 6 casti, kazdu vyvalkame do tvaru obdlznika (dlhsia strana by mala byt zhruba taka ako dlzka plechu.. hrubku aku mate radi - ja mam radsej tenke cesto, cize viac vrstiev plnky po stoceni), natrieme pudingovou plnkou a stocime ako roladu (zaciname rolovat stranu a obdlznika ABCD, pricom a > b ;-) no proste vysledkom by malo byt 6 tenkych rolad dlzky plechu)
6 rolad rozdelime do dvojic a spravime 3 pletence. Nechame este vykysnut, potrieme rozslahanymi zltkami a pecieme v predhriatej trubke na cca 200 °C, 20-30 min.

pripravu cesta ani rolad som neodfotila, ale ponukam nesmierne uzitocny zaber pudingovej plnky ;-)
... pracujucej omladiny...
ehm.. takto sa to pieklo..
aspon tato by mohla pomoct - takto vyzeraju uz upecene 3 pletence (normalne - za predpokladu ze nepomahaju deti - byvaju rovnakej velkosti)
rozkrojeny pletenec vyzera takto