Veterniky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/4 vody, 10 dg margarin 2,5 dg stu. tuku 14dg pl. muky 3 vajcia 1.Plnka- 0,6 l mlieka 2 vanilkove pudinky 15 dg cukru, velke maslo 1 slahackova smotana 1 stuzovac 2.Plnka- 0,3 l mlieka 10 dg kr. cukru 2 slahacky v prasku na 0,2 l mlieka 2 stuzovace cokoladova poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Vodu margarin st. tuk nechame zovriet odstavime z ohna a richle zamiesame muku, do vychladnuteho slahacom zamiesame cele vajcia. zdobiacim vreckom striekame na vysipany plech kolieska v tavre spiraly. pecieme vo vyhriatej rure na 220, kym zvetsia svoj obiem potom znizime na 200 a dopecieme do ruzova (musia byt skoro do hneda aby boli dobre prepecene a nespadli) hned ako ich vyberieme ich rozrezeme na polovicu. vrchnu vychladnutu cas namacame do cokolady este skôr nez ju polozime na veternik.
1 Plnka- z mlieka pudinku a cukru uvarit podink do vychladnuteho dobre vslahat maslo a nakoniec rucne vmiesat vyslahanu slahacku zo stuzovacmi
2 Plnka- cukor upalit na karamel zaliat mliekom a nechat dobre prevarit dat do chladnicky a nechat dobre vychladnut potom pridat praskove slahacky a stuzovac a dobre do husta vyslahat (trva to trosku dlksie ale vyslaha sa to )
Vreckom nastriekame na veterniky prvu plnku nato druhu a zakrijeme vrchnou cokoladovou castou nechame dobre v chladnicke stuhnut. mne sa podarili na prvi krat dobru chut.