Francúzsky citrónový krém Queso blanco al limón



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajíčka * šťava a kôra z jedného citróna * 400 g nízkotučného tvarohu * 3-4 PL práškového cukru (podľa chuti môže byť aj menej) * na ozdobu: koliesko citróna * kandizované citrónové alebo pomarančové kôrka

POSTUP PŘÍPRAVY

Zaujímavý, veľmi osviežujúci franúczsky krém, ktorý som poctivo odkukala zo zahraničného časopisu.

1. V mise vyšľahajte ručným šľahačom žĺtka, práškový cukor, citrónovú šťavu a kôru z citróna.
2. Zodpovedne a poctivo vyšľahajte hladký krém, pokiaľ nebude bledožltý.
3. Pomaličky všľahajte nízkotučný tvaroh a vymiešajte dohladka.
4. Nakoniec vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Do bielkov kvapnite zopár kvapiek citrónovej šťavy, aby bola pena hustejšia.
5. Ozdobte kolieskom citróna a kandizovanou pomarančovou alebo citrónovou kôrou. Odporúča sa podávať čerstvý. Krém je vynikajúci, veľmi osviežujúci, vhodný na celééééé leto.