Želatínové vajíčka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

želatína, škrupinky z vajíčok, ovocie alebo zelenina

POSTUP PŘÍPRAVY

Dajú sa urobiť na slano aj sladko, nápad mi poslala Ivetka mailom, ďakujem.

tu sú veci, ktoré budeme potrebovať ak chceme vajíčka na sladko, ak slané, tak nejakú sterilizovanú zeleninku, hrášok , mrkvička, kukurička....
do neuvareného vajíčka urobíme dierku na tom širšom konci a takto vystrihneme taký otvor aby sa zmestilo von aj žĺtko, prvý krát som musela otvor na davkrát zväčšovať:o)
vajíčko vyprázdnime
tu je prázna škrupinka, ktorú si poriadne, ale jemne vyumývame...vajíčok si pripravíme koľko chceme, poprípade si ich už teraz odkladajte a oni sa nazbierajú do Veľkej noci....
želatínu pripravíme takú, o ktorej vieme že nám isto stuhne,(najlepšie odkúšanú alebo extra silnú) ja som dala aj trochu menej vody ako bolo v návode, ale tortové želé nebol dobrý nápad:o( ale iné som doma nemala a ani som si to neuvedomila, že stačiť nebude, tak nabudúce budem múdrejšia:o)
na škrupinky potrebujeme aj obal na vajíčka....naplníme ovocím, alebo zeleninou
a zalejeme želatínou, odložíme do chladničky a necháme poriadne stuhnúť
po dôkladnom stuhnutí ich opatrne načneme
a ešte opatrnejšie odbalíme
my sme boli nedočkaví, tak výsledok nie je taký aký sme očakávali, ale na ostro už budú určite krajšie
a tu sú z kuchárky
fotené na slniečku:o) neplnené
a v tieni....
s touto želatínou sa to musí podariť, je najlepšia