Biskupský chlebíček



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 žĺtky, 125g masla, 75g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 150g hladkej múky, 1/2 vrecúška prášku do pečiva, 4 bielky, 50g nasekanej čokolády, 50g namočených hrozienok, 70g nasekaných orechov a mandlí - mix alebo kandizovaného ovocia ( hrsť lentiliek - to pre deti )

POSTUP PŘÍPRAVY

Možno sa už budem opakovať, ale tento chlebíček je môj obľúbený. Robím ho s orechami a mandľami...sú v ňom chrumkavé a jedinečné...veď skúste, neoľutujete :)

žĺtky dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, pridáme maslo a vymiešame do peny
pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto - ak bude príliš husté, pridajte trošinku vody
pridáme hrozienka, čokoládu, orechy a lentilky ... dobre premiešame
vyšľaháme si sneh z bielkov a ten zľhka vmiešame do cesta...
nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a upečieme....
piekla som zhruba 40 minút pri teplote 190stupňov....špáradlom vyskúšajte, či je upečený ... ak sa na špáradlo neprilepí cesto, je to ok :)
vyberte ...nechajte trošku ochladiť a posypte cukrom.... mňamky...