Košický med



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2tortové oplátky, 3 bielka, 140g práškového cukru, 80g medu 100g sekaných orechov, 1 vanilínový cukor, 100g čokolády, 50g tuku(Cera), farebná posýpka na zdobenie

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a šľaháme dotuha.
2. Med necháme zovrieť a do vriaceho primiešávame sneh. Miešame až kým nemáme pevnú masu.
3. Nasekané orechy a vanilínový cukor pridáme do medovej masy a zamiešame.
4. Masu vylejeme na oplátku, prikryjeme druhou oplátkou a zaťažíme.
5. Koláčik vložíme do chladničky aby stuhol.
6. Po stuhnutí pokrájame na ľubovoľné tvary, ktoré namáčame v čokoláde pripravenej z tuku a varovej čokolády.

bielka na tuhý sneh
pridať cukor a poriadne vyšľahať
med nechať zovrieť....
do medu zašľahať sneh...nechať na ohni a miešať a miešať až do zhustnutia :)
pridať posekané orechy a vanilku...premiešať
masu dať na oplátku....
prikryť druhou oplátkou a zaťažiť.....potom nakrájať (najlepšie elektrickým nožom) a máčať v čokoláde
dobre to nechajte ztuhnúť...a potom papať :)...inak je to moooooooc sladké, ale niekto to rád :)
dalšie kúsky....