BRYNDZOVÉ PEČENÉ :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 700g zemiakov,2 väčšie mrkvy, 1 bryndza, 1 nátierkové maslo(ja som mala s príchuťou pažítky), detská krupica, 1 kyslá smotana, 2 cibule, údená slaninka-vegeteriáni nemusia :-), tymián, soľ,

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to veľmi sýte jedlo, praktické ako obed, alebo desiata so sebou do práce, na výlet a podobne...

Nakrájené zemiaky a mrkvu si uvaríme v menšom množstve vody, ktorú nevylejeme, ale spolu so zemiakmi roztlačíme a postupne zamiešavame bryndzu, nátierkové maslo, soľ, tymián a na záver detskú krupicu. Tej dáme podľa potreby, aby nám to zahustila...
... na panvici si usmažíme cibuľku na slaninke a asi polovicu pridáme k zemiakovej mase...
...plech vymastíme a posypeme detskou krupicou, rovnomerne rozložíme masu...
...posypeme zvyšnou cibuľkou a slaninkou. Na to ešte rozotrieme kyslú smotanu a šup do trúby na 180 st. cca na pol hodinku...
...po upečení je dobré nechať to aspoň 20-25 minút vychladnúť a až potom krájať - porcie sa nebudú rozpadávať...