Lievance plné jabĺk



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajcia...60g cukru...150-180g polohrubej múky...1KL prášku do pečiva...1/4l mlieka...asi 8 menších jabĺk...škoricový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Našla som v pivnici ešte zopár posledných jabĺk zo zimnej zásoby, ktoré by už nikto dobrovoľne nezjedol. Keďže boli ešte pekné, bolo mi ľúto ich vyhodiť. Preto som skúsila malý experiment - pokrájala som ich a primiešala do našich obľúbených lievancov a je to vééééľká mňamka.

2 bielka vyšľahám na sneh, za stáleho šľahania prihodím 2 žĺtka, pridám cukor (kryštál alebo práškový - je to jedno), múku s prdopečom a mlieko. nakoniec vsypem nakrájané alebo nahrubo postrúhané jablká.

Hotové a ešte teplé obalím v škoricovom cukre.

cestíčko s jabĺčkami - chutia nám, keď ich tam je veeeeľa
z jednej strany...
...a z druhej strany