Výborná omáčka z Nivy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Farfalle (alebo iné cestoviny), Niva (150 g), maslo (40-50 g), 1 a 1/2 PL hladkej múky, kukurica (1/4 konzervy), mlieko (cca 3 dcl), bazalka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Cestoviny si uvaríme al dente v osolenej vode, do ktorej sme pridali olivový olej. Medzitým si pripravíme omáčku. Uvaríme si bešamel- na masle si osmažíme hladkú múku a zalejeme mliekom. Poriadne miešame až kým nám to nezovrie. Ak je omáčka veľmi hustá prilejeme ešte mlieko. Vsypeme na kocky pokrájanú nivu a kukuricu. Počkáme kým sa nám syr nerozpustí a ešte chvíľku povaríme. Nakoniec pridáme bazalku a podľa chuti soľ, ale nie veľa, kedže samotná niva je dosť slaná.

rozpustíme si maslo
pridáme múku, ktorú chvíľku posmažíme
a zalejeme mliekom
nakrájame si nivu
a keď zovrie bešamel, vsypeme ju
ešte kukuričku
a bazalku, podľa chuti aj soľ
...výsledok (už je aj zjedený:-))