Lasagne so špenátom a šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

# cesto na lasagne # mrazený špenát # šampiňóny # cottage cheese # strúhaný syr (napr. cheddar) # cibuľa # cesnak # šúpané paradajky # bazalka # parmezán # smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Špenát rozmrazíme, pridáme doň 200 g cottage cheese a dobrú hrsť strúhaného tvrdého syru a poriadne premiešame, až vznikne jednoliata masa. Odložíme nabok.

Na väčšej panvici speníme nakrájanú cibuľu a 2 rozdrvené strúčiky cesnaku. Pridáme 200 g nasekanej dusenej šunky a očistené a na menšie kúsky nakrájané šampiňóny. Smažíme spolu pár minút.

Teraz do panvice pridáme ošúpané a pokrájané paradajky, aj so šťavou. Kto chce, môže pridať za lyžicu paradajkového pretlaku. Posypeme štipkou bazalky (použite čerstvú, ak máte, mne tá moja žiaľ uschla), premiešame a necháme na miernom stupni dusiť asi 5 minút.

Dno zapekacej misy postriekame pár kvapkami olivového oleja. Na spodok rozložíme plátky cesta na lasagne. Prekryjeme vrstvou špenátovo-syrovej zmesi a preložíme ďalšími plátkami cesta. Nasledujúce poschodie vybudujeme hubovo-šunkovo-paradajkovou zmesou - a tak pokračujeme v striedaní zelenej a červenej, až kým sa nám neminie stavebný materiál. Vrch prelejeme smotanou a posypeme dobrou hrsťou strúhaného parmezánu.

Misu prekryjeme fóliou (alobalom) a dáme piecť do vyhriatej misy (180° C). Po 20 minútach fóliu odstránime a necháme dopiecť ďalších 10 minút.

Ak máte poruke víno, doprajte si ho za pohár. Nielen že sa k tomuto jedlu vysovene pýta, ale ajk za odmenu, aké dobré jedlo sa Vám podarilo :-)

Dobú chuť !