Fondánová poleva



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg kr.cukru, vody toľko, aby ste zaliali ten cukor a 1pl octu

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkovom postupe.

Cukor a vodu dáme variť.
Skúška..... do očka fúkneme ako do bublifuku, musia vyletieť bublinky spojené do retiazky. Krátko pred tým ako budete mať pocit, že už bude rozvar uvarený pridáme ocot ( ocot zabraňuje spätnej kryštalizácii cukru , teda aby neboľ hrudkový tvrdý)
Uvarený rozvar vylejeme na plech vypláchnutý studenou vodou.
Po miernom vychladnutí začneme miešať tak, že placatou varehou ( alebo špachtlou) prekladáme rozvar..... teda naberieme, otočíme a ako keby ste to chceli rozotrieť .
a miešame.......
a miešame :o)))..... až kým hmota neni tuhá .
má konzistenciu ako maizena..... tá sa z neho urobiť gulička, ale potom sa roztečie.
Takýto fondán si dám do sáčku a v chladničke mi vydrží aj niekoľko týždňov.