Venčeky s fondánovou polevou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus:
205g hl.múky , 122g margarínu ( ja používam na všetko Heru, ale može byť aj iný, poprípade olej) , 402g vody , špetka soli, 325g vajec
Krém:
305g kr.cukru, 1050g mlieka , 165g Zl.klas , 1 vanilkový cukor , 275g masla
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrazovom postupe
|
Vodu ,margarín a špetku soli dáme variť. |
|
... |
|
Do vriacej tekutiny vsypeme múku a miešame do vtedy,kým sa nám nebude odlepovať od hrnca a varechy. |
|
Pripravíme si vajcia. |
|
Vajcia po častiach vmiešavame do múkového cesta ( na najnižšom stupni) |
|
Vymiešaná hmota pripravená na striekanie. |
|
Zúbkovanou rúrkou striekame venčeky na pečiaci papier, alebo fóliu. |
|
... |
|
Venčeky mierne postriekame vodou. |
|
Venčeky po upečení ( ja pečiem pri 150°C ...... neotvárať, kým nechytia farbu, až potom možme otvoriť a pretočiť plech) |
|
Venčeky si zvyknem piecť aj večer pred plnením..... dám si ich do igelitky a až ráno režem a plním. |
|
Puding uvarený z mlieka, cukru , vanilky a zlatého klasu............. ja si nechám vychladnúť len tak bez miešania a ešte kým je trošku vlažný stiahnem zachnutú kožu (tú vyhodím :o) a rozšľahám. do vlažného a hladko rozšľahaného pudinku vmiešavam po častiach maslo..... nakoniec pridám rum. |
|
Rozšľahaný puding. |
|
... |
|
Venčeky prekrojíme, naplníme krémom .
Fondán na polevu ( zvlášť v receptoch) si dáme do kastrólika, podlejeme kvapkou vody a za stáleho miešania na miernom ohni roztopíme..... pozor!!! nesmie sa veľmi rozpustiť, lebo Vám bude stekať ( najlepšie je si nechať neroztopeného, aby ste ho v prípade núdze mohli primiešať ak Vám veľmi zredne.... už nie na ohni) |
|
Hotové venčeky. |