Jablkový koláč od mamy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky 200g práškového cukru 250g margarínu 3 žltky 1 celé vajce 1/2 vanilinového cukru 2/3 kypriaceho prášku citronová kôra PLNKA postrúhané jablká (cca 7....alebo jedna natlačená zaváracia fľaša 0,7l) postrúhané alebo poriadne roztlčené orechy kryštálový cukor Posypanie: práškový a vanilínový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Vštky suroviny, okrem surovín na plnku, spracujeme a vypracujeme na hladké a krehké cesto.
Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme plát, ktorý položíme na plech s vyšším okrajom. Plát posypeme kryštálovým cukrom, orechmi. Na to rozložíme jablká opäť posypeme cukrom a prikryjeme druhým plátom. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 180°C na 30 min. Ked vychladne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom a nakrájame. Najlepší je na druhý deň, ale samozrejme je výborný aj hned.