Jablkový koláč od mamy
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g polohrubej múky
200g práškového cukru
250g margarínu
3 žltky
1 celé vajce
1/2 vanilinového cukru
2/3 kypriaceho prášku
citronová kôra
PLNKA postrúhané jablká (cca 7....alebo jedna natlačená zaváracia fľaša 0,7l)
postrúhané alebo poriadne roztlčené orechy
kryštálový cukor
Posypanie: práškový a vanilínový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Vštky suroviny, okrem surovín na plnku, spracujeme a vypracujeme na hladké a krehké cesto.
Cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme plát, ktorý položíme na plech s vyšším okrajom. Plát posypeme kryštálovým cukrom, orechmi. Na to rozložíme jablká opäť posypeme cukrom a prikryjeme druhým plátom. Dáme piecť do vyhriatej rúry cca 180°C na 30 min. Ked vychladne posypeme práškovým a vanilínovým cukrom a nakrájame. Najlepší je na druhý deň, ale samozrejme je výborný aj hned.