Kremeše z lístkového cesta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkové cesto KRÉM - 9 dcl vody, 30 dkg kryšt. cukru, 3 Zlaté klasy, 9 bielkov. ŠĽAHAČKA - 2 smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukre.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lístkové cesto si rozdelíme na dve polovice a upečieme. V 7 dcl vody a 10 dkg kryšt. cukru dáme variť, ked zovrie prilejeme 3 Zlaté klasy , ktoré sme rozmiešali v 2 dcl vody a uvaríme z toho puding. 9 bielkov vyšľaháme s 20 dkg kryšt. cukru na tuhý sneh a hned primiešame do horúceho pudingu a vyklopíme na upečený plát. Necháme vychladnúľ a potom natrieme šľahačku z 2 smotán a 2 vanilkových cukrov. Druhý plát vopred nakrájame na obdlžníky a kladieme na šľahačku.