Tvarohová bábovka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 vajec, 250 g prášk. cukru, 250 g margarínu, 250 g tvarohu, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka soli, 80 - 100 g hrozienok, postrúhaná citronová kôra, 2 lyžice kakaa, vanilkový cukor, čokoládová poleva.

POSTUP PŘÍPRAVY

Žltka vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, tvaroh a soľ. Do múky vmiešame prášok do pečiva a striedavo so snehom ju zapracujeme do cesta. Vmiešame hrozienka. Oddelíme asi dve tretiny cesta. Časť z neho uložíme na dno pripravenej formy. Do zostávajúcej tretiny primiešame kakao a lyžicou ho ukladáme do formy so zvyškom bieleho cesta, aby vznikla mramorovitá štruktúra. Pečieme asi 1 hodinu pri miernej teplote. Upečenú bábovku vyklopíme. Po vychladnutí ju polejeme polevou.