Farárove kotlety



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g bravčového karé bez kosti * 600 g cibule * 2 dcl vína * 200 g ementálu * mleté čierne korenie * soľ * kari korenie * olej * strúhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Neviem, či to vymyslel nejaký farár, no náš dvorný dôstojný pán to určite nebol :-) Týmto pozdravujem páterka kapucína Rebríka! Rebrík, až budeš čírou náhodou toto čítať, sľubujem, že Ti to pri najbližšej príležitosti uvarím. :-)))

1. Cibuľu nakrájame na kolieska.
2. Na olejom vymastený a strúhankou vysypaný plech dáme polovicu cibuľových koliesok.
3. Plátky karé - teda kotletky naklepeme, osolíme, posypeme MČK (kto nepozná recepty Marcelky Krištofíkovej a nepozná ani túto skratku - mleté čierne korenie), kari korením - všetko z oboch strán,
4. dáme na plech
5. a zasypeme druhou polovicou cibule.
6. Podlejeme bielym ...
7. ... alebo červeným vínom,
8. posypeme nastrúhaným syrom,
9. zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 50 minút na 230 °C.
10. Po 50 minútach odokryjeme a
11. plech vrátime na 10-15 minút do rúry na dopečenie povrchu.
12. A takto sme to jedli my.