Pestré pohánkové rizoto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

80g lúpanej pohánky * čerstvé šampiňóny * brokolica (alebo karfiol) * 1 malá cibuľa * 1 strúčik cesnaku * 1 malá konzerva sterilizovanej kukurice (môže byť aj mrazená alebo namiesto kukurice je dobrý aj hrášok) * 250ml zeleninového vývaru (môže byť aj z kocky alebo zo Solčanky) * ryža (môže byť aj taká čo nám ostala z obeda z predchádzajúceho dňa) * štipka čili korenia * mleté čierne korenie * čerstvá alebo sušená petržlenová vňať alebo pažítka * morská soľ * olivový olej * (kto chce: postrúhaný syr - na ozdobu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalší z receptov zdravej kuchyne...Pri tomto recepte je naozaj široká škála výberu zeleninky, takže nemusíte sa držať mňa, ale pridať si do neho to, čo je podľa vašej chuti.

Cibuľku a cesnak si očistíme, nadrobno nakrájame a opečieme v panvici na rozohriatom oleji.
K cibuľke a cesnaku pridáme olúpané šampiňóny, očistenú a na malé ružičky rozobratú brokolicu za stáleho miešania krátko opečieme.
Do panvice ďalej nasypeme kukuricu, opláchnutú pohánku, soľ a všetky koreniny.
Všetky ingrediencie v panvici zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom.
Privedieme do varu a povaríme v zakrytej panvici asi 15min. na miernom plameni, kým pohánka nenapučí. Na obrázku vidno ako by to malo vyzerať...(inak, kto nechce pridávať ryžu, môže rizoto už v tejto podobe jesť)
Napokon ešte primiešame uvarenú ryžu, poprípade ak treba, ešte dochutíme...
A môžme papať! (kto chce môže si ho ešte posypať nastrúhaným syrom)