Slaná tortička-moja prvá



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

toustový chlieb-tmavý, biely, pomazánky: cesnaková, syrová, s jogurtom a červenou paprikou, salámy-rôzne druhy, syry a zeleninka rôzna na ozdobu.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pripravíme si tácku na ktorej chceme mať tortu, dáme alobal, alebo tortový papier. Na spodnú vrstvu som dala 4 toustové chleby biele. Okraje chleba som okrojila, aby boli rovné-z vonkajšej strany. Potom natrieme pomazánkou, ja som použila cesnakovú-domáca výroba. Obyčajné maslo+syr bambino+1 uvarené a najemno nastrúhané vajíčko, 3 strúčiky cesnaku. Pomazánky som dávala hrubšie vrstvy, aby to v konečnom dôsledku nebolo suché! Na pomazánku dáme plátky tvrdého syra, na syr znova pomazánku cesnakovú, ale už len tenkú vrstvu, aby sa nám to pekne zlepilo.
Dáme druhú vrstvu toust.chleba, teraz tmavého. Okraje chleba okrojiť z vonkajšej strany-to sa robí pri každej vrstve, aby to bolo rovné.Natrieme pomazánkou, teraz som použila nátierkové maslo z príchuťou syra. Na pomazánku dáme plátky šunky, na šunku som ešte dala plátky údeného syra. Zasa troška pomazánky na zlepenie.
Dáme tretiu vrstvu chleba, zasa bieleho. Natrieme pomazánkou, teraz som použila nátierkové maslo s príchuťou jogurtu. Na pomazánku poukladáme plátky suchého salámu-ja dala malokarpat.Zase troška pomazánky na zlepenie. Dáme štvrtú vrstvu chleba, zasa tmavého. Natrieme pomazánkou ja som dala opäť cesnakovú ako pri prvej vrstve.Ukončíme vrstvou chleba bieleho a celú tortičku si natrieme pomazánkou. ja som použila obyč.nátierkové maslo.Tortu obložíme tvrdým plátkovým syrom, celú. A už je to ďalej na každom z Vás ako si ju ozdobíte...o:))) Fantázii sa medze nekladú!

pohľad z vrchu
a tu ešte jeden pohľad na rozkrojenú tortičku:o)